Budget anpassad efter elevprognos

Inför ansökan till Skolinspektionen om att få starta en fristående grundskola gjordes en intresseundersökning, då vårdnadshavare fick anmäla intresse för en elevplats på Medåkers Friskola.

När sista svarsdatumet var passerat, kunde vi glädjande konstatera att intresset var tillräckligt stort för att kunna gå vidare med planerna om att skapa en friskola i Medåker. 65 intresseanmälningar utgjorde en välbalanserad grund för att driva skolverksamheten enligt våra visioner. Budgeten som är inlämnad till Skolinspektionen är anpassad efter antalet intresseanmälningar, och ekonomin är i balans.

Nu inväntar vi besked från Skolinspektionen, samt ett slutligt beslut från Arboga kommun om den kommunala skolans vara eller icke-vara.