Lediga tjänster

Medåkers Friskola startade hösten 2021 och drivs av Medåkers Friskola ekonomisk förening, som är en icke vinstdrivande förening.

Medåkers Friskola bedriver undervisning i skolår F-6 samt fritidsverksamhet. Friskolan har 35 elever i dag, och kommer att öka till ca 50 elever ht 2022. I anslutning till skolan bedrivs en kommunal förskola för barn 1-5 år.

Medåkers Friskola är profilerad mot idrott och natur. Undervisningen sker i huvudsak i mindre grupp.

Medåkers Friskola finns i Medåker, i Arboga kommun, med tillgång till stora utomhusytor, närliggande skog och en idrottsanläggning som nyttjas i samarbete med den lokala idrottsföreningen. På idrottsanläggningen finns fotbollsplaner, motionsspår, MTB- och skidspår.

Mer info finns på www.medakersfriskola.se

Driven mellanstadielärare Matte & NO

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning och lärarlegitimation (grundskollärare 4-6, mellanstadielärare med inriktning matematik och naturorienterande ämnen) och erfarenhet av arbete i grundskolan. Vi ser även att du är förtrogen med läroplanen, kursplaner, skolverkets riktlinjer och grundskolans verksamhet.

Du är ansvarstagande, självständig, tar egna initiativ och har god samarbetsförmåga. Vi ser att personlig utveckling liksom ständig verksamhetsutveckling är en naturlig del av Medåkers Friskola. Därför bör du som person vara intresserad av att utveckla dig själv såväl som eleverna och verksamheten. Vi ser mångfald som en styrka och vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vill du vara med och utveckla skolan tillsammans med oss är du välkommen med din ansökan.

Som lärare hos oss kommer du att samarbeta, planera och utvärdera undervisningen i samråd med kollegor och elever. I arbetsuppgifterna ingår även klassföreståndarskap och kontakter med vårdnadshavare. Vi är en skola där alla elever i F-6 har tillgång till surfplatta och det är viktigt att du ser och utnyttjar de möjligheter som detta innebär. Du har ett genuint intresse för att arbeta med elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel och vågar prova nya arbetssätt. Vi arbetar utomhus minst två halvdagar i veckan, oavsett väder, så du behöver tycka om att undervisa utomhus och utveckla vår gemensamma utomhuspedagogik.

Arbetslivserfarenhet eller utbildning inom skolans profilområde idrott och natur är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, och god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänst

Tjänsten är 100%, ferietjänst. Individuell lönesättning. Provanställning tillämpas. Start tjänst 10 augusti 2022.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan, som du mailar till rekrytering@medakersfriskola.se senast den 23 maj 2022. Intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner:

Michael Deubler, rektor

michael.deubler@medakersfriskola.se

Evelina Lövenhamn, tf rektor

evelina.lovenhamn@medakersfriskola.se

Skicka din ansökan till  rekrytering@medakersfriskola.se

Engagerad lärare mot Fritidshem - Fritidspedagog

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning och lärarlegitimation med inriktning fritidshem, gärna med någon/några av inriktningarna idrott och hälsa, utomhuspedagogik, teknik, hemkunskap, musik och naturorienterande ämnen, och erfarenhet av arbete i grundskolan. Vi ser även att du är förtrogen med läroplanen, kursplaner, skolverkets riktlinjer och grundskolans verksamhet.

Du är ansvarstagande, självständig, tar egna initiativ, har god samarbetsförmåga och är flexibel samt lösningsfokuserad. Vi ser att personlig utveckling liksom ständig verksamhetsutveckling är en naturlig del av Medåkers Friskola. Därför bör du som person vara intresserad av att utveckla dig själv så väl som eleverna och verksamheten.

Du sätter barnens hälsa och välmående i fokus och brinner för att aktivera barnen utifrån deras förutsättningar. Du ser utomhusmiljön som en naturlig del av fritidsverksamheten, och har ett genuint intresse för profileringen idrott och natur. Vi arbetar utomhus minst två halvdagar i veckan, oavsett väder, så du behöver tycka om att undervisa utomhus och utveckla vår gemensamma utomhuspedagogik.

Som fritidspedagog hos oss kommer du att samarbeta, planera och utvärdera undervisningen i samråd med kollegor och elever. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva fritidshem och kontakter med vårdnadshavare. Du har ett genuint intresse för att arbeta med elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel och vågar prova nya arbetssätt. Vi ser gärna att du är öppen för att hjälpa till med andra arbetsuppgifter utöver din fritidshemstjänst, så som att stötta inom skolverksamheten.

Arbetslivserfarenhet eller utbildning inom idrott, natur, rörelsepedagogik eller friluftsliv är även detta meriterande.

Tjänst

Tjänsten är semestertjänst med individuell lönesättning. Provanställning tillämpas. Start tjänst 8 augusti 2022.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan, som du mailar till rekrytering@medakersfriskola.se senast den 23 maj.  Intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner:

Michael Deubler, rektor

michael.deubler@medakersfriskola.se

Evelina Lövenhamn, tf rektor

evelina.lovenhamn@medakersfriskola.se

Skicka din ansökan till rekrytering@medakersfriskola.se