Personal

Michael Deubler

Rektor / lärare

michael.deubler@medakersfriskola.se / 076-031 45 68

Sedd, behövd och önskad – tre viktiga ledord för mitt jobb, när det gäller barnen och personalen.

  • Att man är sedd som den människa man är.
  • Att man är behövd för att skolan och arbetsplatsen ska bli så bra som den blir då elev och personal bidrar till att skapa den bästa skolan.
  • Att man är önskad som man är – att just den eleven och den personalen behövs för att det ska bli så bra som det blir med just deras bidrag, varje dag.

På Medåkers Friskola jobbar vi även utifrån principen och värdegrunden #jagärmed. Det betyder att man alltid kan få inträde i en grupp. Man behöver inte be om lov för att få vara med, det är en självklarhet på vår skola, det räcker med att uttala: ”jag är med”.
Enkelt? Ja, men inte så vanligt och skolor jobbar sällan uttänkt med detta. Jämställdhet, anti-mobbing, elevdemokrati. De stora orden börjar med och grundas på en liten handling; 
#jagärmed.

Lite bakgrund om mig. Har mina rötter i Arboga och är nu tillbaka efter många år i Örebro och de senaste tio åren i Frillesås, Halland. Kock, fritidsledare, lärare och rektor, så ser min arbetslivserfarenhet ut. På fritiden är det min familj, hund och musik som gäller. Spelar mycket musik, gillar att vara ute och röra på mig och gärna i skogen och ute på vattnet

Ina Supponen

Lärare

Som nyutexaminerad lärare tillför jag Medåkers Friskola de senaste rönen inom pedagogik. Jag har även arbetslivserfarenhet från skolvärlden och en bred ämnesbehörighet för idrott, svenska, engelska, SO, naturkunskap och matematik. I min roll som lärare brinner jag extra mycket för att bygga goda relationer med eleverna för ett bättre lärande. Jag vill också använda naturen och andra upplevelseformer för att fördjupa lärandet.

Skolans profilering med natur och idrott passar mig bra då jag kommer från en by mitt i skogen och alltid har haft nära till naturen. Jag gillar att vara ute i naturen och plocka svamp och bär. Jag tränar kick-boxning och är också sugen på att testa agility med min hund. Även musik finns med på ett hörn, då jag har spelat gitarr och trummor tidigare i mitt liv.

 

Josefin Faijent

Lärare

Som lärare tycker jag det är viktigt att bygga ett tillåtande klimat i klassrummet. Man ska kunna skoja och ha roligt tillsammans, samtidigt som det ska vara ordning. Som person är jag tydlig och strukturerad, och jag gillar mindre skolenheter för att man ofta har en bra gemenskap i dem. På Medåkers Friskola finns dessutom utrymme för lärarna att vara delaktiga i besluten, vilket jag ser som mycket positivt. Jag har ämnesbehörighet i svenska, engelska och matematik och tycker även att det är roligt med det digitala. 

Jag är ute i naturen varje dag med mina två hundar, och har även hästar. Djuren ger mig ny energi och är ett av mina stora fritidsintressen. 

 

Evelina Lövenhamn

Fritidspedagog

Jag tror på positiv arbetsglädje och brinner extra för att se barnens utveckling – att hitta de små ögonblicken där varje barn får blomma ut. Min utbildning på Lärarprogrammet var inriktad mot naturkunskap i vardagen och på Medåkers Friskola har jag utrymme att arbeta med detta. Möjligheten att påverka mitt arbete och att vi gör detta tillsammans tilltalar mig, likaså miljön och närheten till skogen.

Profileringen på Medåkers Friskola passar mig då jag tycker om att vara ute, både hemma på min gård och ute i skogen. Jag tycker om att träna och att leda träning, är bl.a. ledare inom Friskis & Svettis.

Anne Edwardson

Fritidspedagog

Det känns helt rätt och naturligt att arbeta med barn, natur och hälsa i fokus. Jag är utbildad fritidspedagog med inriktning uteliv, hälsa och identitet och brinner dessutom lite extra för bild och form. Hur man kan ta ut och göra saker i naturen och få in skapandet i närmiljön. Jag tycker om att möta eleverna där de är, hitta vägar inom pedagogiken som får barnen att bli mer intresserade.

Jag älskar att röra på mig, testa nya saker, vandra och upptäcka naturen. Tycker också om att måla och skapa, sjunga, dansa, laga mat och spela spel.

Roberto Delgado Guierrez

Lokalvårdare / Fritids

På Medåkers Friskola arbetar jag med en kombination av sysselsättningar, varav lokalvård är en del och stöd på fritids en annan. Kombinationen av sysselsättningar tilltalar mig, likaså det mindre sammanhanget.

Jag har en lång erfarenhet av att arbeta inom skolverksamhet och inom idrottsvärlden, både från mitt hemland Kuba och från min tid i Sverige. Jag är utbildad inom idrott och hälsa, är fotbollstränare, är utbildad FIFA-domare och har också uppdrag som fotbollsdomare i Västmanland. Jag tycker om att arbeta med barn, och är även intresserad av natur och dans.

Robert Kleingeld

Kock

Jag brinner för att laga god och näringsrik mat med råvaror som är ekologiska och närodlade. Har lång erfarenhet från restaurangbranschen som kock, köksmästare, m.m. och är mycket intresserad av egna odlingar. På Medåkers Friskola finns möjligheten att vara med och lära barn grunderna i matlagning, vilket jag tycker är roligt.

På min fritid pysslar jag på min gård, odlar grönsaker och har bl.a. en biodling. På gården finns även höns, hundar och katter. Tycker också om cykling och löpning.

Sara Sjöblom

Kurator

Jag arbetar som samtalsterapeut och har parallellt med mitt uppdrag på Medåkers Friskola även en egen mottagning i Köping. Jag skriver böcker och föreläser, och på Medåkers Friskola är jag med och bygger upp elevhälsan från grunden.

Läs mer om mig på: https://www.sarasjoblom.se/skolor/skolaStart.html

Åsa Ekblom

Skolsköterska

Mitt mål är att alla elever ska känna sig trygga med att komma till mig om något inte känns bra i kropp eller knopp, och att vi tillsammans jobbar för att de ska må bra. Jag brinner extra för barns rättigheter; deras rätt till en trygg och säker skolgång, rätten till hälsa och att få vara barn.

Jag är barnsjuksköterska sedan 2006 och arbetar sedan 2003 på Mälarsjukhusets neontalavdelning i Eskilstuna, med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn. Är utbildad i barnkonventionen och i patientsäkerhet, samt är barn-HLR-instruktör.

Är uppvuxen i Solna med drömde alltid om livet på landet. Jag fann min plats på jorden på Tåby Gård i Medåker där jag bor sedan 2016. Skolans profilering passar mig, då naturen betyder återhämtning och lugn för mig. Jag är dessutom utbildad scoutledare och har både spelat och varit fotbollstränare för barn.

På fritiden tycker jag om att påta i trädgården och fixa med djuren på vår gård (hund, får, ankor och höns), som jag driver som Bo på Lantgård. Att gå på loppis och att pyssla med scrapbooking är något jag gärna gör när tiden finns.

Just nu rekryterar vi inte mer personal, men om du är intresserad av en tjänst på Medåkers Friskola kan du gärna sända oss en intresseanmälan på mailadressen rekrytering@medakersfriskola.se.