Personal

Karin Roberthson

Rektor

 
Josefin

Josefin Faijent

Pedagog

Som lärare tycker jag det är viktigt att bygga ett tillåtande klimat i klassrummet. Man ska kunna skoja och ha roligt tillsammans, samtidigt som det ska vara ordning. Som person är jag tydlig och strukturerad, och jag gillar mindre skolenheter för att man ofta har en bra gemenskap i dem. På Medåkers Friskola finns dessutom utrymme för lärarna att vara delaktiga i besluten, vilket jag ser som mycket positivt. Jag har ämnesbehörighet i svenska, engelska och matematik och tycker även att det är roligt med det digitala. 

Jag är ute i naturen varje dag med mina två hundar, och har även hästar. Djuren ger mig ny energi och är ett av mina stora fritidsintressen. 

 

Emma Norling

Pedagog

Som lärare är jag positiv och försöker se alla elever på individnivå. I mitt klassrum ska det finnas plats för alla elever att vara sig själva och även kunna utvecklas. Som grundlärare har jag kompetens inom alla ämnen som eleverna läser i årskurserna F-3. Jag har en speciell kärlek till svenska, läs- och skrivutveckling samt ämnet matematik.

På min fritid går jag på gym, cyklar mountainbike, träffar vänner och åker med min husvagn, gärna till en mysig skogscamping där man även kan fiska. 

 

Anne_DSC02746

Anne Edwardson

Pedagog

Det känns helt rätt och naturligt att arbeta med barn, natur och hälsa i fokus. Jag är utbildad fritidspedagog med inriktning uteliv, hälsa och identitet och brinner dessutom lite extra för bild och form. Hur man kan ta ut och göra saker i naturen och få in skapandet i närmiljön. Jag tycker om att möta eleverna där de är, hitta vägar inom pedagogiken som får barnen att bli mer intresserade. Är även behörig lärare för årskurs F-3. 

Jag älskar att röra på mig, testa nya saker, vandra och upptäcka naturen. Tycker också om att måla och skapa, sjunga, dansa, laga mat och spela spel.

Bengt Hermansson

Fritidspedagog

   

Robert_DSC02757

Robert Kleingeld

Kock

Jag brinner för att laga god och näringsrik mat med råvaror som är ekologiska och närodlade. Har lång erfarenhet från restaurangbranschen som kock, köksmästare, m.m. och är mycket intresserad av egna odlingar. På Medåkers Friskola finns möjligheten att vara med och lära barn grunderna i matlagning, vilket jag tycker är roligt.

På min fritid pysslar jag på min gård, odlar grönsaker och har bl.a. en biodling. På gården finns även höns, hundar och katter. Tycker också om cykling och löpning.

Åsa Ekblom

Skolsköterska

Mitt mål är att alla elever ska känna sig trygga med att komma till mig om något inte känns bra i kropp eller knopp, och att vi tillsammans jobbar för att de ska må bra. Jag brinner extra för barns rättigheter; deras rätt till en trygg och säker skolgång, rätten till hälsa och att få vara barn.

Jag är barnsjuksköterska sedan 2006 och arbetar sedan 2003 på Mälarsjukhusets neontalavdelning i Eskilstuna, med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn. Är utbildad i barnkonventionen och i patientsäkerhet, samt är barn-HLR-instruktör.

Är uppvuxen i Solna med drömde alltid om livet på landet. Jag fann min plats på jorden på Tåby Gård i Medåker där jag bor sedan 2016. Skolans profilering passar mig, då naturen betyder återhämtning och lugn för mig. Jag är dessutom utbildad scoutledare och har både spelat och varit fotbollstränare för barn.

På fritiden tycker jag om att påta i trädgården och fixa med djuren på vår gård (hund, får, ankor och höns), som jag driver som Bo på Lantgård. Att gå på loppis och att pyssla med scrapbooking är något jag gärna gör när tiden finns.

thumbnail_IMG_7967

Lena Karlsson

Lokalvårdare

Som lokalvårdare brinner jag för att skapa en ren och fin miljö med ordning och reda. Jag bor också nära Medåkers Friskola och stöttar med öppning på fritids när det behövs. Jag har jobbat på den kommunala skolan och förskolan i Medåker sedan 2011, så de flesta barn och föräldrar känner mig sedan förut. Trivs jättebra med att arbeta i skolan.

På min lediga tid är jag mycket ute i skogen och plockar svamp och bär, under säsong.

 

Är du intresserad av att arbeta på Medåkers Friskola? Se sidan Lediga tjänster eller sänd oss en intresseanmälan på mailadressen: rekrytering@medakersfriskola.se.